Saveti

KAKO DO SAVRŠENOG VENČANJA – VENČANICA, BUDŽET, DEKORACIJA

0

Sve što vas interesuje oko organizacije venčanja, korak po korak, možete pronaći u ovom tesktu. Moje savršeno venčanje je za mene bilo uživanje pripremati. A za vas?

Venčanje je najdivniji dan u životu svake mlade – bar je bio u mom. Ali šta sve prethodi tom danu znamo samo mi koje smo se mesecima pre pripremale i organzovale za ovaj čin. U ovom postu ću vamprvenstveno, drage dame, dati neke beleške vezane za okvirno sve što vam je potrebno za organizacijuovakvog događaja. Naravno saznaćete i detalje o dekoraciji, fotografijama, torti i ostalom.

Pre svega evo liste svega što je potrebno za početak, mada moram da napomenem da, iako je naše venčanje bilo tradicionalno, mi smo izbegli sve običaje vezane za taj dan. Jedini običaj koji smo ispoštovali jeste da svatovi dođu po mene i izvedu me iz kuće mojih roditelja.

Dakle najbitnije stavke:

 • Venčanica
 • Odelo
 • Muzika
 • Sala
 • Burme 
 • Kamerman
 • Fotograf
 • Pozivnice
 • Cvetići za kićenje
 • Torta  
 • Bidermajer
 • Dekoracija
 •  Pokloni za svatove
 • Peškiri
 • Kutija za koverte

Ovo bi bila lista najvažnijih stavki. Naravno u zavisnosti od vašeg budžeta i želja možete izbaciti ili dodati određene stavke. Ja sam recimo imala još kutije koje su bile deo dekoracije na stolovima zajedno sa hemijskama i papirima na kojima su gosti ispisivali svoje savete za mladence a potom ubacivali u kutije.

VENČANICA

Najvažnija stavka mi je bila , možete pretpostaviti, venčanica. Ali srećom nisam mnogo lutala i vrlo brzo sam se odlučila za moju haljinu. Naravno ono što danas može pomoći pri izboru je internet ali na isti način to može i odmoći. Jedan savet u vezi sa tim jeste da probate i ono što možda ne biste nikada izabrali. Ja sam zapravo krenula po tzv.sirena venčanicu i zaista sam bila zadovoljna kako mi je stajao taj kroj, ali kada sam iz hira probala ovu venčanicu, znala sam da sam to ja. U njoj sam se osetila kao princeza i to je i cilj toga dana!

DEKORACIJA

Nisam osetila preveliki stres povodom organizovanja venčanja. Meni se sve to birkanje, odlučivanje i pretraživanje zapravo vrlo dopalo. Danas mislim da je mnogo lakše s obzirom da je sve dostupno za naručivanje i da je razlika u ceni zapravo mala kada pomislite na to koliko bi vam za određenu stvar trebalo vremena da je radite sami. Morate međutim imati stav i ne pokleknuti pri prvom sastanku sa dekoraterom. Smatram da se za neke stvari u vezi sa venčanjem novac neopravdano baca i da sve to„gutamo“ pod izgovorom „ovo je moj dan““ovo je jednom u životu“ i sl.

Ja sam na kraju odlučila da sama uzmem stvari u svoje ruke što se tiče dekoracije i odlučila da se dogovorim sa par osoba koje su radile različite stvari vezano za dekoraciju umesto da unajmim jednu osobu i sve prepustim njoj jer sam nailazila na ne baš zadovoljavajuća iskustva nekih devojaka, kojie su pri tom davale ogromne količine novca.

SLIKANJE

Ono što sam ja dobijala kao najčešći savet jeste da ne brinem mnogo o dekoraciji sale koja ionako izbledinakon prve runde alkohola, već da vodim računa o stvarima koje će mi ostati kao uspomena. Zato mi je slikanje bila jako bitna stavka. Ja sam odvojila dan posle venčanja samo za slikanje i imala sam sreće daje vremenska prognoza bila u skladu sa mojim željama. Naš prvi ples je takođe bilo nešto u šta smo uložili vreme i nismo se pokajali. Ne samo das mo se super zabavljali dok smo vežbali ples već je to bila još jedna stvar koju smo mogli da radimo zajedno.Snimak plesa na dan venčanja možete pogledati ovde

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano za organizaciju venčanja slobodno pišite u komentarima. A ja vas ostavljam uz detalje osoba zadužene za ovaj dan i slike naravno.

Venčanica: Atelje venčanica Queen, Kraljevo @atelje.vencanica.queen
Burme: Opal zlatara Novi Pazar
Fotograf: Miloš Terentić
Kamerman: Dejan Vasić

Pozivnice: „Leo“ Pozivnice za venčanje i rođendane Leo (fb)
Torta: Jovana Lazić Torte (fb)
Baloni: Kiki baloni instagram: baloni_kiki
Cvetići i ram: Jovana Orović (fb) instagram: @hurrem13
Kutije i cvetna pozadina kući: Suzana Radović
Cvetni aranžmani i bidermajeri:
Cvećara Bella Rosa
Šminka: Jelena Milosavljević @milosavljevic.jelena
Nokti: Jelena Milosavljević Zvečan @jelena.milosavljevic_
Frizura: Danijela Todorović Milentijević (fb)

maxytravelette

Naše venčanje – top momenti!

Previous article

Atrakcije Amsterdama – šta raditi, gde ići i šta posetiti u Amsterdamu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Saveti