PutovanjaSavetiSrbija

Najlepša mesta u Srbiji – saveti blogerke

2
Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke

 

Putovanje po Srbiji će nam izgleda ovog leta biti glavna zanimacija. Već se priča o tome da će moći da se putuje do nekih zemalja, ali zašto ipak ne odvojiti malo vremena i posetiti predivne predele naše zemlje. U Srbiji možete pronaći, ne samo prirodna bogatstva, već i savšena mesta za divan i opuštajući odmor.

Ja sam rešila da vam ovoga puta predstavim Srbiju ali iz ugla naše blogerke Dragice Đuran. A ko drugi do naša „šeširić dama“, kako je nazivamo od milošte, da nam najbolje predoči najzanimljivija mesta u Srbiji?! Ona je još jedan primer pozitivne strane Instagrama. Neki insta prijatelji dođu i prođu a neki, kao što je moja Draga, ostanu.

Već smo imale par zajedničkih avantura (o tome vam pišem u sledećem postu) a još mnogo nas očekuje. Ipak, o najlepšim mestima u Srbiji, pitam nju i verno je pratim do najzanimljivijih destinacija. Na njenom blogu možete naći razne „instagramične“ destinacije Srbije sa detaljnim objašnjenjima kako do njih stići. Pa da počnemo!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dragica Đuran (@dragadj) on

 

 1. Kako je krenulo tvoje putešestvije po Srbiji?

Moja putovanja su počela pre 10-ak godina kada nije bilo ni Instagrama, niti su društvene mreže bile toliko aktuelne. Ja sam i tada svuda nosila fotoaparat i pravila interesantne kadrove koje i sada čuvam. Kada god nisam mogla da otputujem negde dalje, ja sam putovala po Srbiji i tako počela da upoznajem čari naše zemlje. 

 1. Da li misliš da Srbija može zameniti more?

Srbija možda nema more, peščane i atraktivne plaže, ali svakako može da zameni letovanje. Uz dobru organizaciju,Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke može se iskombinovati 10 dana odmora i posetiti neka od naših jezera. Pored toga, uvek se ima videti još po nešto i provesti lepo uz obilazak nekih interesantnih turističkih mesta. Verujte mi, iznenadićete se koliko su lepa. 

 

 1. Koje ti je omiljeno mesto u Srbiji i zašto?

Ne znam da li mogu da se opredelim za omiljeno mesto, jer još dosta toga treba da obiđem i vidim. Ali, ako treba da kažem šta je to što me je ostavilo bez teksta, onda su to vidikovci naše lepotice, planine Tare, pogled na meandre Uvca i slapovi Sopotnice. Zašto? Predlažem da posetiš i shvatićeš zašto! ?

 1. Koje mesto u Srbiji misliš da zaslužuje više pažnje?

Zaista smatram da je priroda Srbije predivna, ali ne dovoljno promovisana i istražena. Vrlo često sam dobijala pitanja kako sam stigla na neko mesto, gde se nalazi neki vidikovac i slično. Zato sam i došla na ideju, pre dve godine, da pokrenem blog mojsvetuboji.com gde delim sa ljubiteljima putovanja savete i smernice kako stići na određene lokalitete. Takođe vam predlažem šta još videti u okolini, jer smatram da svako turističko mesto zaslužuje pažnju.

 

 

Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke

 1. Kada je instagram u pitanju, gde su najfotogeničnija mesta?

Srbija je takva da ćete svuda pronaći fotogenično mesto. Bitno je samo oštro oko koje će da “uloviti” dobar kadar. Ja, na primer, jako volim vidikovce i meni to jako privlači pažnju. Pored njih, plantaža lavande na Fruškoj gori je posebno instagramična, kao i Zagička brda u okolini Bele Crkve. Za ljubitelje smaragdno zelenih nijansi, preporučujem da se obiđe Krupajsko vrelo i vrelo Mlave, jer su fotografije sa oba mesta magične.

 1. Koje vikend destinacije preporučuješ?

Mislim da će ove godine mnogo ljudi provesti leto u Srbiji, a destinacija ima na pretek, zato ću navesti samo nekoliko ideja:

Vikend u Šumadiji – Aranđelovac, Orašac, Oplenac

♦ Obilazak dvoraca Vojvodine

♦ Đerdapska klisura – Golubac, Lepenski vir, krstarenje Dunavom

♦ Vikend u Valjevu sa obilaskom okoline – Taorska vrela, Brana Rovni

♦ Vikend u Sjenici – Uvac, Zlatarsko jezero, Radionjsko jezero

♦ Vikend na nekoj od naših planina je takođe uvek odlična ideja.

Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke

 1. Šta je na tebe najviše ostavilo utisak?

Po mom instagram profilu može da se vidi da sam ja veliki ljubitelj prirode, tako da je to ono što najviše volim da obilazim i istražujem. Najjači utisak mi je ono lupanje srca sa nekog vidikovca kada se pomeša oduševljenje i strah. Takođe, susrela sam se i sa negativnom stranom i takvim jakim utiscima gde sam na primer obišla Špicerov dvorac u Beočinu koji je potpuno prepušten vremenu i propadanju. Moramo više pažnje posvetiti turističkim potencijalima, pa će nam i putovanja biti još lepša.

 1. Ima li nekih mesta u Srbiji koje nisi obišla a baš želiš?

Kao što sam i rekla, mnogo je mesta koja nisam obišla, ali evo za sada, najveća mi je želja da obiđem Kosovo i Staru planinu.

 1. Prošli put si vodila mene i Alekseja u obilazak zamkova po Vojvodini, kuda nas vodiš sledeći put?

Neka to bude iznenađenje, ali obećavam da će biti fantastično. Sledeći put ćemo obilaziti neke prirodne lepote. 🙂

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dragica Đuran (@dragadj) on

 

 

Pišite u komentarima koja su mesta u Srbiji koja biste voleli da obiđete i intervju iz koje zemlje bi voleli da vidite sledeće – Italija ili Holandija?

Ako vam se tekst dopao, molim vas, pružite podršku i podelite ove fotografije na društvenim mrežama 🙂

Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke Najlepša mesta u Srbiji - saveti blogerke

maxytravelette

Šta obići u Srbiji – dvorci naše zemlje

Previous article

Monako – izveštaj iznutra!

Next article

You may also like

2 Comments

 1. Hvala puno draga Marija! ❤❤❤❤

  1. Bilo mi je zadovoljstvo 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Putovanja