LepotaLifestyleOmiljeni proizvodi

Mustela – negom protiv atopijskog dermatitisa

0

Od samog rođenja, Aleksej (moj sin) je imao neki problemčić na koži koji je moralo sanirati. Ništa ozbiljno, neka bubuljica ili sl. ali odmah smo morali obratiti dodatnu pažnju na proizvode koje smo koristili za njegovu delikatnu kožu. Pomoglo je to što su u porodilištu odmah koristili Mustela proizvode, tako da je naša dilema bila otklonjena. Sve o porođaju u privatnoj klinici možete pročitati OVDE.

Tako je Mustela brend od rođenja postao brend kome smo verovali i verno koristili. Nakon nekog vremena postalo je evidentno da Aleksej ima atopijski dermatitis koji nije bio jako ozbiljan i uglavnom se javljao u hladnijim mesecima. Mustela je i tu našla svoje mesto.

S tim u vidu, rešila sam da vam predstavim sve proizvode od Mustela brenda koje smo koristili i koji su nam pomogli u borbi protiv atopijskog dermatitisa. Naravno, ovo nije jedini brend proizvoda koji smo koristili, i u nekom od sledećih postova ćemo se osvrnuti i na druge proizvode brendova kao što su Uriage, Bioderma i drugi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ?????? ?????? ????????? (@maxytravelette)

 

 

Proizvod koji nam je najviše koristio  jeste Mustela Stelatopia Emolijentna krema. To nam je i dermatolog preporučio za negu Aleksejeve atopične kože. Atopijski dermatitis kod Alekseja se pojavljivao i nestajao, u letnjim mesecima ga uglavnom nije ni imao. Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisaA kada ga je imao, dešavale su se faze mirovanja i faze kada „bukne“. U tim momentima, ova Mustela stelatopia je bila vrlo značajna. Nakon što krenemo sa korišćenjem, upala bi se smirila već posle nekoliko dana. Na nekim mestima i potpuno nestajala.

Ova krema je formulisana sa destilatom suncokretovog ulja sa bogatom teksturom koju koža lako upije a ipak ostane hidrirana. Može se koristiti na licu i telu od rođenja deteta.

Još jedna stvar koja utiče na moju lojalnost ovom brendu, jeste to što su sastojci koji se koriste od 70 – 93% prirodnog porekla.

Laboratorija u Fracuskoj, fabrika Epernon, proizvodi 96% proizvoda. Proizvodi su pravljeni uz nadzor dermatologa i pedijatara, i prolaze 450 raznih provera. Brend Mustela je patentirao rekonstruisani model bebine kože tzv. Stelaskin. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, vrše se detaljne procene dejstva i podnošljivosti Mustelinih proizvoda. Pored toga, podnošjivost i odsustvo iritacija i reakcija na koži se proverava kod 100 odraslih. Na kraju se rezultati svih testova predaju nezavisnom stručnjaku za toksikologiju van laboratorija koji potvrđuje bezbednost proizvoda.

Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisa

Kada testiram proizvode za sebe, mnogo sam fleksibilnija i spremna da isprobam razne proizvode (što često i radim). Ali kada se radi o koži mog sina, jako sam obazriva i otuda svi ovi podaci sa kojima sam se upoznala pre početka korišćenja proizvoda.

Kada god koristim Mustela Gentle cleansing gel za normalnu kožu, odmah se vratim u one prve dane kada je Aleksej bio rođen (sada ima 2 godine). Taj miris kupke me vrati na prve dane i na naša prva kupanja. To je bio i prvi proizvod koji smo korisitli. Bez parabena, ftalata, fenoksietanola. Hipoalegeno je i klinički testirano. A pogodno i za prevremeno rođene bebe. Obogaćen je prirodnim sastojkom avokada koji je dobijen iz organskog uzgoja. Ova kupka sadrži 93% prirodnih sastojaka.

Nikada prilikom korišćenja ove kupke nisam primetila da se Aleksej žalio ili plakao kada mu je pena upala u oči. A još jedna stvar, koju moram dodati, jeste da se i meni našao kao odlično sredstvo za uklanjanje šminke ne malo puta. Iznenadio me je osećaj nežne kože posle upotrebe, pa ga sada često „ukradem“ Alekseju 🙂

Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisa

Kako rastemo, navike se menjaju, a Aleksej je navikao na mackanje i korišćenje krema za svaku ogrebotinu ili udarac – jer čim se namaže sve prolazi – njegov je utisak  🙂 Tako da za tu svrhu imamo Mustela Hydra Bebe mleko za telo  kao i Hydra bebe kremu za lice. Kao što možete videti u priloženom videu, Aleksej sam koristi kremu za mesta koja ga svrbe. Srećom još uvek nije otkrio kako se otvara pumpica nakon što je ja „zaključam“ ali kada bude otkrio, pa, sigurna sam da će nam zalihe kreme trajati mnogo kraće 🙂

Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisa

Kada smo kod trajanja, to je još jedna od pozitivnih stvari kod korišćenja Mustela proizvoda. Iskreno kremu potrošimo brže jer mažemo celo telo često u zimskim mesecima zbog pojave atopijskog dermatitisa, ali gel za kupanje zaboravimo kada smo kupili. Zaista je potrebno vrlo malo za penušavu glavicu i za pranje celog tela. Još uvek nisam videla potrebu da odvojim pranje kose od tela i da koristim različite proizvode za kosu i telo.

Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisa Mustela - negom protiv atopijskog dermatitisa

 

I da zokružim ovaj izveštaj time što sam bila jako zadovoljna kada sam saznala da Mustela tuba sadrži 30% reciklirane plastike i može se ponovo reciklirati. Boja koja se koristi za štampu je na bazi biljnih ulja a karton dobijen uz održivu eksploataciju šuma.

Nadam se da sam vam ovim tekstom pomogla u odabiru nekih novih proizvoda za vašu bebu. 70 godina iskustva Mustela brenda nije zanemarljivo, i to nastavlja da bude brend koji je deo naše svakodnevnice.

negom protiv atopijskog dermatitisa

Podelite na vašim društvenim mrežama ako želite. 

negom protiv atopijskog dermatitisa

maxytravelette

KAKO BITI SREĆNIJI U 2021?!

Previous article

Kuda na letovanje 2021?! U koje zemlje može bez testa?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lepota