Planinarenje

PLANINARENJE Kao Najzdravija Drustvena Mreza

0

„Zašto se penjete na planinu? – Zato što je tu. „ Ja ima još par razloga. Pogledajte.

S obzirom da sam rođena u planinskoj zemlji, planinarenje je oduvek bio deo mog života. Kada mi je fejsbuk prijatelj poslao poziv za planinarenje na obližnju planinu, moja drugarica Maja i ja smo oberučke prihvatile tu priliku. I tako, naše planinarsko putešestvije je započelo.

Jednog divnog novembarskog dana, planinarska ekspedicija nas je odvela na visinu od 1500m i to je bilo naše prvo planinarenje u grupi. Bilo je prisutnih učesnika iz cele zemlje a neki su došli iz zemalja u oruženju. Vesela amosfera i duh druženja planinara je bio zarazan. Već sam znala puno ljudi s obzirom da je moj rodni grad na 20km od planine koju smo osvajali, pa ipak upoznala sam puno interesanih osoba koji su bili voljni da pomognu i puni razumevanja za nas – početnike.

Srbija

Ključnu ulogu u mom ostanku pri planinarenju odigralo je par članova iz društva planinara “Zmaj” Zvečan. Maja i ja smo imale puno briga na početku ove avanture. Brinulo nas je da li imamo dobru opremu, vremenske prilike, istrajnost… toliko puno pitanja. Ali njihove utešne reči, neki korisni savet i par šala i sve naše brige su bile iza nas.

Osećaj osvajanja nekog vrha nije jedina stvar koja me je zadržala u ovom svetu. To je samo putovanje. Ljudi. Avanture. Bilo je trenutaka kada nisam mogla da idem dalje, kada sam bila cela mokra od kiše, kada sam se pela na planinu samo da bih osetila jak vetar i grad… ali kada se priroda otvori tada se dešava magija.

Naravno nije uvek moguće sinhronizovati dnevne obaveze sa odlascima na planinarenje, ali kada vam to postane cilj – sve se dešava samo od sebe. Jednom kada udahnete miris prirode koja cveta postajete ispunjeni dubokim snažnim prisustvom života. Nema povratka posle toga.

Za sve koji su zainteresovani za planianrenje, ne postoji granica. Kažu da je to sport za sve od 7 – 77 a bogami bilo je i preko tog starosnog doba. Vi sami postavljate granice i sami ih rušite. U Srbiji ćete u svakom gradu pronaći po jedno Planinarsko Udruženje. Ne gubite vreme, pridružite im se i uz malo volje postanite deo prirode. A to je i svojevrsna društvena mreža od koje možete samo imati koristi i pozitivne energije!

Srećno planinarenje!

maxytravelette

NAJVEĆI GRAD HOLANDIJE – VODIČ KROZ AMSTERDAM

Previous article

LONDON – najveći grad Engleske sa najboljim atrakcijama koje morate posetiti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *