EvropaPutovanja

Top 6 besplatnih stvari koje treba uraditi u Londonu u 2019!

1
Piccadilly Circus

London je jedan od najskupljih gradova na svetu. Ova činjenica često odvraća ljude od posete ovomizvanrednom gradu. Međutim, London ima puno toga da ponudi besplatno! Ovo su neke od stvari koje možete da iskusite bez novca!

Zgrada Parlamenta

1. Muzeji

Bila sam oduševljena kada sam saznala da je ulaz za neke najbolje muzeje Londona besplatan! Postoji Muzejska četvrt koja ima nekoliko muzeja u koje možete da besplatno uđete. Samo se ulaz u neki od odeljaka u okviru samog muzeja naplaćuje. U nekima od njih možete donirati novac shodno vašim mogućnostima, međutim ni ovo nije obavezno.

 Prirodnjački muzej

Ovo je bio prvi muzej koji sam posetila. Spremite se za čekanje u redu, pogotovo vikendom. Zgrada uRomanskom stilu predstavlja zadivljujuću strukturu. Čekala sam oko 45 minuta da bih ušla u muzej ali se na kraju isplatilo! Skelet velikog dinosaurusa će vas dočekati u velikoj prostoriji, a odatle slede mnoge atrakcije. Oduševila sam se simulacijom zemljotresa i naučila dosta toga o tome, kao i o drugimplanetama. Veoma je zabavno i edukatino pogotovo sa korišćenjem interaktivnih tabli. Odlično mesto na koje možete odvesti vaše dete.

Prirodnjački muzej

 Muzej nauke

Nedaleko od Prirodnjačkog muzeja se nalazi Muzej nauke. Ovaj muzej je veoma popularan i sastoji se odizložbi kao što je prvi motor na mlazni pogon, prva mašina za kucanje, prva parna mašina. Na ovom mestu, pored odlične zabave, možete da naučite puno toga o istoriji nauke. Štaviše, zaista je interaktivan i odličan za svaki uzrast.

 Muzej Viktorije i Alberta

Ovaj mi je muzej ostao u posebnom sećanju. Takođe je u istoj ulici gde se nalazi i Muzej nauke. Uživala sam u skupturama iz različitih perioda, ali najviše iz renesansnog perioda. Remek dela velikih italijanskihumetnika koja su izložena su zaista izvanredna. Možete da istražite kolekciju nakita, keramičkih predmeta, slika i mnogo toga drugog. Odličan dodatak je predivna bašta u samom muzeju.

 Britanski muzej i Nacionalna galerija

Ova dva muzeja su izvrsna. U Britanskom muzeju možete da prođete kroz istoriju ljudskog razvoja. Postoje različiti odeljci za mnoge zemlje sveta iz različitih perioda. U Nacionalnoj galeriji možete da uživate u remek delima umetnika kao što je Ticijan, Ruben, Rembrant i mnogi drugi.

Potpuno besplatna aktivnost u Londonu je uživanje u njegovim veličanstenim parkovima. Hajd park, Kensington Gardens, Park Sv. Džejmsa i mnogi drugi su vam na raspolaganju za šetnju, vožnju biciklom, piknik ili jednostno radi uživanja u prirodi. Oni su veoma prostrani i puni životinja. Potpuno su me šarmirale ove oaze mira u sred užurbanog grada. Ovo su mesta na koja se može pobeći od gužve svakodnevnice i upiti lepotu jezera, drveća, životinja… Ne smete propustiti da posetite neki od parkova uLondonu!

3. Tower of London

Ovo je definitivno destinacija koju ne bi trebalo propustiti. Ovaj Zamak će vam pružiti uvid u trezorkraljevskih dragulja i istoriju engleskih kraljeva i kraljica. Možete takođe čuti i nešto više o duhovima kojiopsedaju ovaj zamak među kojima je i jedna od žena Henrija VIII, Ann Boleyen kojoj je odrubljena glavazbog izdaje. Ako želite da uđete u zamak morate platiti ulaznicu međutim postoji Ceremonija Ključeva koja se dešava svako veče i besplatna je za posmatranje. To je zapravo ceremonija zaključavanja zamka. Dešava se poslednjih 700 godina bez presedana i veoma je bitna zbog kraljevskih dragulja. Međutim, ako želite da prisustvujete ovome, morate rezervisati vašu besplatnu kartu putem interneta jer je ova atrakcija veoma popularna.

4. Tower Bridge

Ovo je jedan od glavnih simbola Londona. Ova očaravajuća destinacija je zapravo pokretni most na reci Temzi. Postoje izložbe koje ovde možete posetiti uz plaćanje ulaznice ali pešaci mogu preći most a takođe i uživati u podizanju mosta koje se dešava oko 4 puta dnevno. Tačno vreme podizanja mosta možete proveriti na internetu.

5. Izmena straže u Bakingemskoj palati

Ova izvanredna atrakcija se dešava ispred Bakingemske palate svakog dana. Obično počinje u 11 satiujutru ali možete na internet proveriti tačno vreme za svaki dan posebno. Straža maršira uz Kraljevski orkestar i čini ovo zaista jednim teatralnim iskustvom koje peporučujem. Ali trebalo bi ovde doći malo ranije i zauzeti dobar položaj za posmatranje jer je u ovo vreme obično prepuno turista.

6. Razgledanje izloga

Izlozi prodavnica u Londonu su tako dobro dizajnirani da vam se čini da ste na izložbi. Ne košta ništa da prošetate londonskim shopping ulicama i možda uz put i dobijete inspiraciju. Preporučujem posetu robne kuće Harrods iako se ovde prodaju uglavnom dizajnerski proizvodi i veoma je skupo. Ali prostor je neverovatan i definitivno vredan posete.

Pa ako vam je budžet ograničen i brinete se o tome da ćete potrošiti puno novca, izaberite neku od ovih destinacija i provedite se nezaboravno u ovom čarobnom gradu!

Ukoliko vam bude potrebno više informacija, slobodno ostvite pitanje u komentaru ispod teksta. SREĆNO PUTOVANJE!

 
maxytravelette

ŠTA POSETITI I VIDETI U GLAVNOM GRADU ESTONIJE – TALIN

Previous article

Kako ja editujem INSTAGRAM fotografije

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Kao dodatak lepoti i arhitekturi grada, London ima još mnogo toga da ponudi. Ne možete doći u London a da ne posetite neke od njegovih znamenitih muzeja. Kada samprvi put videla Prirodnjački muzej zastao mi je dah! Romanska arhitektura je učinila daova zgrada postane jedan od ikonskih obeležja Londona. Toliko je veličanstvena da sam pomislila da je palata! Cela četvrt muzeja je toliko impozantna da vas prostoprivlači da uđete i pogledate unutrašnjost ovih zdanja. A unutrašnjost vas, verujte mineće razočarati jer je jednako čarobna. Više o besplatnim muzejima pogledajte ovde […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Evropa