LepotaLifestyle

NEINVAZIVNI TRETMANI LICA – NAJBOLJI ANTI AGE TRETMANI

2
neinvazivni tretmani lica

Posle određenog doba počnete da razmatrate vaše opcije o poboljšanju tonusa lica. Moj problem je to što sam se oduvek plašila igle, tako da nikakvi invanzivni tretmani ne dolaze u obzir – bar ne još uvek 🙂 Zato sam istraživala da saznam koji su to neinvazivni tretmani lica. U ovom tekstu sam navela neke od najpopularnijih koji su dostupni kod nas. Neinvazivni tretmani lica, u suštini, nisu dugotrajni ali hrane vašu kožu i mogu poboljšati prirodne procese za proizvodnju kolagena. 

Štetni uticaji okoline, stres, način života modernog čoveka, sada više nego ikada, utiče na nas. A naročito na izgled kože lica. Međutim, živimo u vremenu kada su razni i najbolji neinvazivni tretmani lica dostupni a i ne toliko skupi. Mislim da posle 30. treba početi razmišljati o upotrebi nekog tretmana koji će pomoći da naša koža lica ostane što gipkija i zdravija.

Ima raznih nedoumica i tabua vezano za temu tretmana lica. Jedan od njih je i cena. A mnogi smatraju da su svi tretmani za anti age bolni i invazivni. Međutim, neinvazivni tretmani lica mogu imati skoro iste efekte kao i neki invazivni tretmani a opet bez bola i igle. 

Pre nego što krenemo sa tekstom, moram napomenuti da ja nisam stručnjak u ovoj oblasti, već neko ko se i sam interesuje za različite anti-age tretmane lica. S obzirom da sam se bacila u istraživanje o tome, želela sam da vam skratim pretragu i pomognem ovim tekstom.

U komentarima ostavite vaše utiske, da li bi probali neki i koji, ili podelite vaša iskustva sa nama. Linkovi ka salonima su nasumični i preuzeti internet pretragom radi informacija o okvirnim cenama. A vi, ako imate neki salon koji bi preporučili, ostavite komentar. 

neinvazivni tretmani lica

NEINVAZIVNI TRETMANI LICA

MEZOPORACIJA

Ukoliko ste razmišljali o mezoterapiji ali vas pomisao na iglu užasava, kao i mene, onda je ovo odlična alternativa. Mezoporacija je tretman lica koji se izvodi bez upotrebe igala. Neinvazivnim putem se u potkožno tkivo unose aktivne supstance kao što su  hijaluronska kiselina, kolagen, retinol, vitamini, aminokiseline i slično. U zavisnosti od tipa i potreba kože, ovi kokteli se koriguju i ubacuju se različite vrste supstanci. Tretman podrazumeva upotrebu ampula koje su isključivo za profesionalnu upotrebu jer sadrže visok procenat aktivnih materija.

Tretman se izvodi elektroporacijom. Laički rečeno, to je neka vrsta električnih impulsa koji su sposobni da stvaraju privremene otvore tj. kanale  tzv. mezopore. Na taj način aktivne supstance mogu direktno penetrirati u ćeliju. Za otkriće ove metode su i dva naučnika 2003. dobila Nobelovu nagradu iz oblasti hemije.

Ono što je značajno za ovu metodu podizanja tonusa kože, jeste i to da se vrši i oporavak kože. Ovim tretmanom lica se poboljšavaju struktura kože, izgled i kvalitet. S obzirom da je neinvazivna metoda u pitanju, nema nikakvih neželjenih dejstava a pregršt pozitivnih.

Pomoću mezoporacije mogu se vidno smanjiti bore na licu i dati efekat liftinga koži, moguće je i otkloniti fleke i podočnjake. Koža sa problemima crvenila i proširenim kapilarima takođe može naći spas u ovoj metodi. Ona se može upotrebiti i na telu recimo za redukciju celulita, zatezanje, uklanjanje strija i slično.

Koža se priprema na licu mesta i nije potreban nikakav prethodni tretman, mada bi recimo tretman mikrodermoabrazije dobro došao pre mezoporacije.

Mezoporacija je potpuno bezbolna metoda i njen efekat obično traje od par nedelja do mesec dana, u zavisnosti od korišćenih koktela. 

Evo nekih linkova sa cenama ovde i ovde 

neinvazivni tretmani lica

MIKRODERMOABRAZIJA

Ovo je jedan blagi i neagresivan tretman lica kojim se uklanja površinski sloj izumrlih ćelija. Koriste se aluminijumski i dijamantski kristali radi odstranjivanja zadebljalog i izumrlog sloja kože. Na taj način se neželjene promene na koži, poput ožiljaka, hiperpigmentacije, proširenih pora uklanjaju. U isto vreme se koristi i vakuum masaža koja skuplja ostatke izumrlih ćelija ali i doprinosi boljem čišćenju kože. Takođe poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu.

Mikrodermoabrazijom se podstiče mikrocirkulacija što omogućava bolje upijanje aktivnih susptanci koje treba da dopru do kolagena i elastina i izazovu novu produkciju ćelija. Zato bih možda ovaj tretman preporučila pre nego odradite Mezoporaciju. Ovi neinvazivni tretmani daju rezultati koji su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.A što se tiče ponavljanja istog, to zavisi od tipa kože i načina života.

Tretman nije bolan i jako je prijatan. 

TRETMAN LICA KISEONIKOM

neinvazivni tretmani lica

Ni jedan proces u našem telu se ne može odvijati bez kiseonika. Kao što se koriste hiperbarične komore za lečenje kiseonikom, pronađene su i metode za upotrebu kisonika u svrhu podmlađivanja kože. Ovim tretmanom se povećava količina kiseonika u koži, smanjuju bore i dobija svež izgled kože.

Posebnim pištoljem se kiseonik i određena mešavina vitamina raspršuje po površini kože. Koža, naravno, pre toga mora biti detaljno očišćena. Ono što ovu metodu čini uspešnom jeste to što aparat raspršuje kiseonik u vrlo sitne čestice. Na taj način on prodire do što dubljih slojeva kože.

Koža postaje glatka, hidrirana i blistava. Tretman kiseonikom je idealan kada  imate neki jako bitan događaj jer će vam tada lice izgledati sveže i odmorno. Efekat ovog tretmana je vidljiv odmah i poboljšava proizvodnju kolagena, pomaže detoksikaciju kože. Ovim tretmanom se takođe ubrzava i nastanak novih ćelija čime se smanjuju nepravilnosti na koži. Bezbedan je i pogodan za bilo koga.  A najpre je postao popularan u Holivudu! 

Evo nekih linkova sa cenama ovde i ovde 

HEMIJSKI PILING

Još jedan odličan neinvazivni tretman je hemijski piling. Zvuči strašno ali je to u stvari tretiranje lica voćnim kiselinama. Na ovaj način se ljušti površinski, izumrli sloj kože, rehidrira se koža  i uspostavlja normalan PH kože. Tretman se izvodi tako što se primenjuje određena koncetracija voćnih kiselina. Ukoliko se upotrebi veća koncentracija, recimo glikolne i mlečne kiseline u kombinaciji, stimuliše se proizvodnja kolagena. Neki brendovi prave proizvode koji sadrže voćne kiseline ali u mnogo manjim koncentracijama.

Ovakav tretman lica je najbolje raditi  na jesen ili zimu, jer se treba kloniti sunca nakon njega. Koža postaje osetljiva i može imati malo crvenila. Ali je lice zategnutije i svežije. Pomaže kod uklanjanja sitnih bora, oštećenja od sunca, neujednačene pigmentacije. Piling srednjeg intenziteta se može ponoviti posle nekoliko nedelja ali jači tretmani lica voćnim kiselinama se rade samo dva puta godišnje.

Evo nekih linkova sa cenama ovde i ovde 

Nadam se da su ovi neinvazivni tretmani lica nešto što mislite da vam može pomoći. Svakako su odlična alternativa invazivnim tretmanima. Nega kože lica, i celog tela, je nešto što treba biti rutina. Mnoge stvari utiču na izgled naše kože. Mnogi kažu ništa ne može sprečiti bore osim ubrizgavanja botoxa ili plastične korekcije lica. Međutim, ja smatram da se proces starenja može itekako odložiti.

Evo par saveta:

  • Potpuno uklanjanje šminke uveče je obavezno! Evo nešto o tome ovde
  • Serum mora biti deo vaše rutine a ovde možete saznati i zašto 
  • Koristite proizvode sa zaštitinim faktorom
  • Ne izlažite lice suncu previše i korisite zaštitu leti sa faktorom preko 25

Nadam se da sam vam ovim pomogla da se lakše odlučite na neki neinvazivni tretman lica. Uskoro ću vam pisati i sve o invazivnim ali dugotrajnijim tretmanima. 

Do sledećeg čitanja!

maxytravelette

BEČ – ŠTA SVE MOŽETE OBIĆI ZA JEDAN DAN

Previous article

KAKO UŠTEDETI NOVAC I IZAĆI IZ MINUSA

Next article

You may also like

2 Comments

  1. Ja licno volim higijenski tretman jer dugotrajna brig o licu je menji kljuc dugorocnih rezultata bez invanzivnih procedura nakon sto se pojave bore

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lepota