LepotaLifestyleSaveti

KAKO OFARBATI SAMA SVOJE OBRVE KOD KUĆE

3

Kakvo otkrovenje kada sam po prvi put sama kući ofarbala svoje obrve! A dopustite da vam kažem, ako ja to mogu, možete i vi!

Ona faza tankih obrva je na meni ostavila traga. Dodajmo tome to što sam plava i oduzmimo obrve mom licu! Jednom prilikom mi je jedna šminkerka malo jače podebljala obrve  – moja inicijalna reakcija je bila „ne“ ali onda sam na drugačiji način videla svoje lice.

Morate priznati da obrve nekako uokviruju lice. Pa čak i ako furate dan bez maskare ili rumenila, obrve nekako daju svemu oblik.

Moram vam odmah reći da nikako nisam savladala tehniku čupanja obrva – ili previše iščupam, ili „ujedem“ negde, ili oblik bude bezobličan. Tako da sam išla kod kozmetičarke za sređivanje obrva. Sa njom sam i počela da farbam obrve. Naročito od kada su deblje obrve ponovo vraćene u modu.

Iskreno ako niste to probali a niste zadovoljni svojim obrvama – moja topla preporuka!

Po preporuci kozmetičarke, otišla sam u Alexandar cosmetics i kupila proizvode za farbanje obrva.

Farba se zove Apraise u boji light brown 3.1. Takođe je i hidrogen od iste marke Aprise 3%. Obavezno pročitajte uputstvo i pre upotrebe testirajte proizvod i videti kako će koža reagovati – naročito ako imate osetljivu kožu. Ja nemam i nisam nikada imala problema sa nekim alergijskim reakcijama. Inače piše da je proizvod namenjen za farbanje obrva i trepavica, ali ja se ipak ne bih sama upustila u farbanje trepavica jer je to ipak bliže oku i posledice, ukoliko se nešto pogreši, mogu biti jako loše.

ofarbajte sami svoje obrve alexander cosmetics

Po uputstvu treba pomešati 2cm boje i 10 kapi hidrogena. Ali ja sam to od prilike stavljala. Uzela sam neku četkicu koja ima sintetička vlakna koju sam imala pri ruci i koja mi je bila pogodna za nanošenje. Farbu treba mešati dok se smesa ne sjedini i dobije kremasta masa.

ofarbajte sami svoje obrve alexander cosmetics

UPUTSTVO ZA FARBANJE OBRVA

Ono što ja prvo uradim jeste da iscrtam obrve tj. napravim okvir u koji ću namazati farbu. Čupanje obrva radim tek nakon farbanja jer na ovaj način obrve budu gušće i na kraju treba iščupkati samo neke delove koji očigledno štrče. Farba takođe ofarba i kožu, mada se to ispere najpre, ali to mi je u redu s obzirom da popuni neke praznine i obrve deluju gušće.

Kada nanosite farbu pripremite vlažne maramice i svaki deo koji pogrešite lagano ćete obrisati vlažnom maramicom. Kada sam farbala obrve kod kozmetičarke, obično je farba stajala nekih 4 minuta mada je ona mešala neke boje i to je uglavnom bilo dovoljno. Ali sa ovom nijansom meni je trebalo malo duže kako bi se farba primila. U uputstvu pise 5-10 minuta, ja ostavim nekih 10-tak minuta.

ofarbajte sami svoje obrve alexandara cosmetics

Uklanjanjam farbu jednostavno vlažnim maramicama. I to je to cela procedura! Možete pogledati i moj IGTV ovde gde sam prikazala ceo proces farbanja.

Ipak posle toga malo upotrebim olovku kako bih ih još malo dovela u red. Koristim olovku brenda Aura u broju 03. Jako je kremasta, ne razmazuje se a odlična je za nanošenje. Ipak, u ovim toplim mesecima, dodam i gel za obrve od brenda Wet n Wild – megaclear koji dodatno sprečava razmazivanje. Pinceta koja se pokazala odličnom je od brenda Avon.

ofarbajte sami svoje obrve brow linerofarbajte sami svoje obrveObrve farbanje

Nadam se da sam vam pomogla ukoliko ste se dvoumili oko pokušaja farbanja obrva kod kuće. Što se mene tiče nije uopšte teško i štedi vreme a i novac. Pišite u komentarima vaša iskustva ili ukoliko ste probali – javite kako je ispalo!

 

maxytravelette

DOBROBITI MASLINOVOG ULJA U KOZMETICI

Previous article

INSTAGRAM PRIČE – TOP 4 OMILJENE APLIKACIJE ZA INSTA STORY

Next article

You may also like

3 Comments

  1. Super savet, moraću da probam!

    1. Hvala Draga! Javi rezultate!

  2. […] obično idete kod kozmetičara da sredite obrve, možete ovde pogledati tekst o tome kako da sami ofarbate […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lepota